لیست اختراعات احمد فهمی
توليد آجر رسي به روش پخت در كوره نيازمند صرف انرژي قابل توجهي است. در مقايسه با آجرهاي سنتي كه به دماي 1000 درجه سانتيگراد براي پخت در كوره نياز دارند، در توليد آجر ژئوپليمري به دماي زير 100 درجه سانتيگراد نياز بوده و چند برابر انرژي كمتري مصرف مي شود. ضايعات آجر بازمانده از ساختمانهاي تخريب شده بخش قابل توجهي از زبالههاي جامد توليد شده در سطح جهان را تشكيل ميدهد و استفاده از اين ضايعات براي توليد مجدد آجر مي تواند يكي از روشهاي حفاظت از محيط زيست باشد. براي توليد مصالح ژئوپليمري به منبع آلومينوسيليكات و فعال كننده قليايي نياز است. در اختراع حاضر با استفاده از پودر ضايعات آجر رسي آسياب شده و پودر ضايعات كارخانه آجرپزي به عنوان منبع آلومينوسيليكات و فعال كننده هاي شيميايي صنعتي ارزان قيمت اقدام به توليد آجر ژئوپليمري نسبتاً ارزان قيمت با رده هاي مقاومتي مختلف شده است. در اين اختراع براي كاهش قيمت توليد از فيلر سنگدانه يا حتي فيلر نخاله آجر (علاوه بر پودر نخاله آجر) استفاده شده است. مي توان با استفاده از اين فناوري با جمع آوري ضايعات آجر حاصل از تخريب ساختمانهاي قديمي و پسماند كارخانههاي آجرپزي اقدام به توليد آجر ژئوپليمري نمود.
در مقايسه با آجرهاي رسي سنتي كه به دماي 1000 درجه سانتيگراد براي پخت در كوره نياز دارند، در توليد آجر ژئوپليمري به دماي زير 100 درجه سانتيگراد نياز بوده و چند برابر انرژي كمتري مصرف مي شود. مقاومت مكانيكي بالا، جمع شدگي پايين، دوام بالا در برابر اسيد، آتش و شرايط محيطي مختلف و تبادل حرارتي پايين از مزاياي مصالح ساختماني ژئوپليمري ساخته شده با استفاده از فناوري ژئوپليمريزاسيون ميباشد. لاتريت به عنوان يك مصالح آلومينوسيليكات غني از آهن پتانسيل بالايي براي ساخت مصالح ساختماني دارد. منابع لاتريت به شكل سنگ و خاك در كشور ما نيز فراوان بوده و پتانسيل بالايي براي توليد آجر ژئوپليمري دارد. توليدات ژئوپليمري لاتريتي جزو محصولات سبز، دوستدار محيط زيست و پايدار طبقهبندي ميشود. براي توليد مصالح ژئوپليمري به منبع آلومينوسيليكات و فعال كننده قليايي مانند محلول سديم هيدرواكسيد و سيليكات سديم نياز است. در اختراع حاضر با استفاده از پودر سنگ لاتريت به عنوان منبع آلومينوسيليكات و فعال كننده هاي شيميايي صنعتي ارزان قيمت اقدام به توليد آجر ژئوپليمري نسبتاً ارزان قيمت با رده هاي مقاومتي مختلف شده است. در اين اختراع براي كاهش قيمت توليد آجر ژئوپليمري از افزودن فيلر سنگدانه به مواد اوليه نيز استفاده شده است.
بلوكهاي بتن سبك هبلكس AAC - Autoclaved Aerated Concrete داراي مزايايي مهمي ازقبيل سبكي، مقاومت حريق، هدايت صوتي و حرارتي پايين، سهولت برشكاري، عدم استفاده از خاك رس و همچنين كاهش انرژي مصرفي و گازهاي گلخانهاي در حين توليد اين مصالح در مقايسه با آجرهاي ساختماني متداول است و از طرفي مقاومت فشاري اندك و چسبندگي ضعيف به نما از جمله معايب آن است. به علت اين مزايا، مصرف اين نوع بلوكها در كشور رو به رشد بوده و درنتيجه ضايعات مربوط به بلوكهاي شكسته و يا تغيير فرم داده در حين پروسهي توليد و نيز نخالههاي ساختماني شامل ضايعات هبلكس به سرعت در حال افزايش است كه تا كنون كاربرد گستردهاي براي آن ارائه نشده است. در اينجا طرح ساخت مصالح ساختماني (آجر، بلوك و كفپوش) نويني داده ميشود كه با استفاده از اين ضايعات ساخته ميشود. مواد اوليه مصرفي در ساخت مصالح مدنظر شامل سيليكات سديم و هيدرواكسيد سديم بعنوان محلول قليايي بوده و بخش عمدهي آن ضايعات بلوكهاي AAC خرد شده بعلاوهي سيمان است (شكل 2 و 3 و جدول 2). مصالح ساختماني مدنظر قابل استفاده در تمام كاربردهاي ساختماني، عمراني و محوطهسازي است به ويژه جايي كه مصالح پرمقاومت نياز باشد. بعلت استفاده از مواد قليايي در ساخت اين مصالح لازم است كه روش توليد كاملا مكانيزه و تحت نظر تكنسين و متخصص انجام گيرد. با اين وجود، در توليد مصالح نيازي به پخت در كوره نبوده و مصالح حاصل نيز داراي خصوصيات مقاومت، جذب آب و دوام مطلوب مي باشد. در عين حال اين محصول بسياري از مزاياي بتن هبلكس نظير سبكي، عايق صوت و حرارت و سهولت حمل و نقل را دارا است.
موارد یافت شده: 3